KOMPYUTER TARMOQLARINING RIVOJLANISHI VA ULARNING TA’LIMDAGI AMALIY AHAMIYATI - Haqqulov Ibragim Qahromon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Mazkur ilmiy maqolada kompyuter tarmoqlari va internet texnologiyalarining zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda ulardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan.  Tadqiqotda  ta’lim  tizimida  tarmoq  texnologiyalari  asosida  amalga oshirilayotgan  innovatsion  jarayonlar,  masofaviy  ta’lim,  aralash  ta’lim  (blended learning) modeli, elektron resurslar va onlayn platformalarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, kompyuter tarmoqlarining o‘quvchilarda ijodiy fikrlash, mustaqil izlanish va analitik qobiliyatlarni rivojlantirishdagi ta’siri ko‘rib chiqilgan.   Maqolada  raqamli  ta’lim  muhitining  xalqaro  hamkorlikni  kengaytirishdagi imkoniyatlari,  o‘qituvchi  va  o‘quvchilar  o‘rtasidagi  samarali  axborot  almashinuvi, ta’lim jarayonida axborot xavfsizligini ta’minlash masalalari hamda onlayn ta’limning afzalliklari tahlil etilgan. Tadqiqotda zamonaviy axborot texnologiyalaridan oqilona foydalanish  ta’lim  sifatini  oshirishning  muhim  omili  ekanligi  ta’kidlanib,  ularni amaliyotga  joriy  etishda  yuzaga  keladigan  imkoniyat  va  muammolar  yoritilgan. Maqola  ta’lim  tizimini  raqamlashtirish  va  innovatsion  rivojlantirish  yo‘nalishlariga bag‘ishlangan.