HOZIRGI PAYTDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Matkarimova Barno; Adilbekova Sapargul (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  hozirgi  davrda  sun’iy  intellekt texnologiyalaridan  foydalanishning  asosiy  afzalliklari  va  kamchiliklari  yoritilgan. Sun’iy  intellektning  ta’lim,  tibbiyot,  iqtisodiyot  va  kundalik  hayotdagi  o‘rni  tahlil qilinib,  uning  jamiyat  rivojlanishiga  ta’siri  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek, texnologiyadan foydalanishda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va ehtiyot choralariga e’tibor qaratilgan.