BANK TIZIMIDA RISKLARNI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Turg‘unboyeva Dilso‘z Muxiddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bank  tizimida  risklarni  boshqarishning zamonaviy usullari, ularning nazariy asoslari hamda amaliy qo‘llanilish jihatlari tahlil qilingan.  Bank  faoliyatida  uchraydigan  kredit,  bozor,  likvidlik,  operatsion  va kiberxavfsizlik risklarining xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt, Big Data,  mashinali  o‘qitish  texnologiyalari  va  xalqaro  Bazel  standartlarining  risklarni boshqarishdagi  ahamiyati  ochib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  zamonaviy  risk menejmenti banklarning moliyaviy barqarorligini ta’minlash va raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.