MURAKKAB DINAMIK TIZIMLARNI BOSHQARISH METODLARINING QIYOSIY TAHLILI - Xolmatov Kamoliddin Ikromiddin o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  murakkab  dinamik  tizimlarni  boshqarishning zamonaviy  va  klassik  metodlari  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Tizimli  tahlil  yondashuvi asosida, an’anaviy matematik modellarning yuqori noaniqlik va tashqi muhit ta’siri sharoitidagi cheklovlari tadqiq etilgan. Intellektual texnologiyalar (neyron tarmoqlari, noaniq  mantiq,  evolyutsion  algoritmlar)  integratsiyasi  hamda  adaptiv  gibrid tuzilmalarni  shakllantirish  masalalariga  alohida  e’tibor  qaratilgan.  Intellektual avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari tarkibidagi bashorat qiluvchi algoritmlarning yuqori aniqligini tasdiqlovchi simulyatsiya modellashtirish natijalari keltirilgan.