YOG‘ AJRATISH SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Obutjonova Durdona Omonjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  yog‘  ajratish  samaradorligiga  ta’sir  etuvchi  asosiy omillar  tahlil  qilingan.  Yog‘  ajratish  jarayonida  xomashyo  sifati,  namlik  darajasi, harorat,  bosim,  maydalash  darajasi,  ajratish  davomiyligi  hamda  erituvchi moddalarning  ta’siri  ilmiy  jihatdan  ma’lumotlar  berilgan.  Shuningdek,  zamonaviy texnologiyalar asosida yog‘ ajratish samaradorligini oshirish usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot  natijalari  yog‘  ajratish  jarayonini  optimallashtirish,  mahsulot  sifatini yaxshilash  va  ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirishda  muhim  ahamiyatga  ega ekanligi bilan izohlanadi.