O‘QUVCHILAR ORASIDA INTERNETGA TOBELIK MUAMMOSINI O‘RGANISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Joniyeva Feruza Jamolovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida internetga tobelik (addiktiv xulq-atvor) muammosini  o‘rganishda  qo‘llaniladigan  psixologik  yondashuvlar  yoritilgan. Internetga  tobelik  o‘quvchilarning  o‘quv  faoliyati,  emotsional  holati  va  ijtimoiy munosabatlariga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan dolzarb muammo hisoblanadi. Maqolada kognitiv-xulqiy,  ijtimoiy-psixologik  va  diagnostik  yondashuvlar  hamda  profilaktik choralar tahlil qilingan.