O’ZBEKISTONDA ICHKI VA TASHQI TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY IMKONIYATLARI. - Abduraximov Mirzaraxim Ramizbek o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  O’zbekistonda  ichki  va  tashqi  turizimni  rivojlantirishning mavjud  imkoniyatlari,  sohaning  bugungi  holati  hamda  istiqboldagi  rivojlanish yo’nalishlari  tahlil  qilingan.  Turizmning  mamlakat  iqtisodiyotidagi  oʻrni,  uning hududlar  ijtimoiy-iqtisodiy  rivojlanishiga  taʼsiri  va  aholi  bandligini  taʼminlashdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekistonning boy tarixiy-madaniy merosi, tabiiy rekreatsion resurslari hamda zamonaviy turizm infratuzilmasining ichki va  xalqaro  turizmni  rivojlantirishdagi  roli  baholangan.  Tadqiqot  davomida  turizm sohasida mavjud muammolar, jumladan, transport va mehmonxona infratuzilmasining ayrim hududlarda yetarli darajada rivojlanmagani, xizmatlar sifati hamda marketing faoliyatidagi kamchiliklar tahlil qilindi. Maqolada turizm xizmatlari sifatini oshirish, yangi  turistik  yoʻnalishlarni  yaratish,  raqamli  marketing  vositalaridan  samarali foydalanish  va  xalqaro  hamkorlikni  kengaytirish  boʻyicha  amaliy  takliflar  ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari Oʻzbekistonda turizm sohasining raqobatbardoshligini oshirish va uning iqtisodiy samaradorligini yuksaltirishga xizmat qiladi.