OLIY TA’LIM MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISHDA STRATEGIK BOSHQARUV MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Isoxonov Javlonxon Hasan o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda O‘zbekiston oliy ta’lim  muassasalarida strategik boshqaruv  mexanizmining  amaldagi  holati  kompleks  tahlil  qilinadi  hamda  uning samaradorligini  oshirish  masalalari  yoritiladi.  Tadqiqot  davomida  oliy  ta’lim tizimining asosiy ko‘rsatkichlari, strategik boshqaruv indikatorlari va integral baholash natijalari  o‘rganilgan.  Tahlillar  shuni  ko‘rsatdiki,  strategik  boshqaruv  elementlari shakllangan bo‘lsa-da, ularning amaliy natijadorligi yetarli darajada emas. Xususan, strategik rejalarning formal xarakterga ega ekanligi, ilmiy faoliyat samaradorligining pastligi, raqamlashtirish jarayonlarining yetarli darajada integratsiyalanmaganligi kabi muammolar aniqlangan. Shuningdek, xalqaro tajriba bilan taqqoslash asosida mavjud tafovutlar  ochib  berilgan.  Muammolarni  bartaraf  etish  maqsadida  KPI  asosidagi boshqaruv tizimi, natijaviy moliyalashtirish, raqamli integratsiya va ilmiy faoliyatni rag‘batlantirishga qaratilgan kompleks model taklif etilgan.