YENGIL ATLETIKANING INSON SALOMATLIGIGA VA JISMONIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Omonov Jahongir Orzumurod o’g’li.,; Raimov Hamid Soativich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda yengil atletika mashgʻulotlarining inson organizmi homeostazi,  kardiorespirator  tizim  va  tayanch-harakat  apparatiga  taʼsiri  zamonaviy sport tibbiyoti prinsiplari asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda yengil atletika turlarining mushak  toʻqimalari  gipertrofiyasi,  suyaklar  mineral  zichligi  hamda  metabolik jarayonlar adaptatsiyasidagi roli ilmiy asoslab berilgan.