YENGIL ATLETIKA-SPORT TURLARINING QIROLICHASI - Omonov Jahongir Orzumurod o’g’li.; Raimov Hamid Soativich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy tezisda yengil atletikaning jahon sport tizimidagi yetakchi oʻrni, uning "sport turlari qirolichasi" maqomiga erishishining tarixiy-ijtimoiy sabablari  va  zamonaviy  taraqqiyot  tendensiyalari  tahlil  qilingan. Tadqiqotda  yengil atletika  turlarining  inson  ontogenezidagi  tabiiy  harakatlar  bilan  bogʻliqligi, sportchilarning jismoniy sifatlarini rivojlantirishdagi biomexanik qonuniyatlar hamda xalqaro sport maydonidagi nufuzi tizimli yondashuv asosida yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalarning yengil atletika metodologiyasiga ta'siri baholangan.