O‘QUVCHILARDA IJOBIY XULQ-ATVOR VA SHAXSIY SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH - Tastanbekova Qarlig'ash Esenbekovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  ijobiy  xulq-atvor  va  shaxsiy  sifatlarni rivojlantirishning  psixologik-pedagogik  asoslari  yoritilgan.  Ijobiy  xulq-atvor o‘quvchining  jamiyatda  o‘zini  to‘g‘ri  tutishi,  axloqiy  me’yorlarga  rioya  qilishi  va ijtimoiy munosabatlarda faol ishtirok etishini ifodalaydi. Maqolada tarbiya jarayoni, motivatsiya, oilaviy muhit va ta’lim muassasasining roli tahlil qilingan.