SHAYBONIYLAR DAVRI ME'MORCHILIGI TARIXI - Imomov Otabek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Shayboniylar davrida Movarounnahr hududida me'morchilik san'atining rivojlanishi, bunyod etilgan me'moriy obidalar va ularning tarixiy ahamiyati tahlil qilinadi. Shayboniy hukmdorlar tomonidan qurilgan madrasa, masjid,  maqbara  va  karvonsaroylar  o‘z  davrining  yuksak  me'morchilik  namunasi sifatida  baholanadi.  Shuningdek,  ushbu  davr  me'morchiligining  o‘ziga  xos xususiyatlari hamda keyingi davr me'moriy taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta'siri yoritiladi.