“OʻG‘UZNOMA” EPOSINING TARIXIY AHAMIYATI VA UNDAGI G‘OYAVIY QARASHLAR - Polvon Ro'ziboyev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  turkiy  xalqlar  madaniy  merosining  nodir namunalaridan  biri  bo‘lgan  “O‘g‘uznoma”  eposining  tarixiy  ahamiyati,  uning yaratilish  tarixi  hamda  asarda  aks  etgan  g‘oyaviy  qarashlar  tahlil  qilinadi.  Eposda O‘g‘uzxon  siymosi  orqali  turkiy  xalqlarning  kelib  chiqishi,  davlat  boshqaruvi, vatanparvarlik,  birlik  va  adolat  kabi  qadriyatlar  yoritilgan.  Shuningdek,  asarning tarixiy manba sifatidagi o‘rni va yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati ochib beriladi.