BUXORO VOHASI XALQ HUNARMANDCHILIGI TARIXI - Nazarov Uktam Safarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Buxoro vohasida xalq hunarmandchiligining shakllanishi  va  rivojlanish  tarixi,  uning  ijtimoiy-iqtisodiy  hayotdagi  o‘rni  hamda hunarmandchilik turlarining o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, Buxoro zardo‘zligi,  kulolchilik,  misgarlik,  gilamdo‘zlik  va  kashtachilik  kabi  an’anaviy hunarlarning tarixiy taraqqiyoti tahlil qilingan.