“SHAROF BOSHBEKOV ASARLARIDA DETALLARNING BADIIY- ESTETIK FUNKSIYASI” - Jozilova Mohigul Orif qizi,; Buriyeva Firuza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Sharof  Boshbekov  dramaturgiyasi  va  nasriy asarlarida  qo‘llanilgan  badiiy  detallarning  estetik  vazifasi  tadqiq  etiladi.  Adib asarlaridagi buyum, portret, peyzaj va nutqiy detallar obraz xarakterini ochish, muallif g‘oyasini ifodalash hamda asarning emotsional ta’sir kuchini oshirishdagi o‘rni nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Xususan, “Temir xotin”, “Falakning gardishi” asarlaridagi detallarning badiiy funksiyasi ilmiy asosda yoritiladi.