O‘ZLASHTIRISHI PAST O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVATSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Jurayeva Dildora Abduvaliyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘zlashtirishi  past  o‘quvchilarda  o‘quv  motivatsiyasini rivojlantirishning  psixologik  jihatlari  tahlil  qilingan.  O‘quv  motivatsiyasi  ta’lim samaradorligini  belgilovchi  muhim  omil  bo‘lib,  uning  yetarli  darajada shakllanmaganligi  o‘quvchilarning  bilim  olishga  bo‘lgan  qiziqishi  va  faolligining pasayishiga  olib  keladi.  Maqolada  motivatsiyaning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi psixologik omillar, o‘qituvchi va ota-onaning roli hamda motivatsiyani oshirishning samarali usullari yoritilgan.