TAʼLIM TIZIMIDA NOGIRONLIGI BO‘LGAN BOLALAR HUQUQLARINI HIMOYA QILISH VA ZO‘RAVONLIK PROFILAKTIKASI - Ubaydullayeva Sohiba Abduxakimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada nogironligi bo‘lgan bolalar huquqlarini himoya qilish hamda ular  orasida  zo‘ravonlikning  oldini  olishning  psixologik,  pedagogik  va  ijtimoiy jihatlari  yoritilgan.  Nogironligi  bo‘lgan  bolalar  jamiyatning  teng  huquqli  a’zolari sifatida  alohida  himoya  va  qo‘llab-quvvatlashga  muhtoj  hisoblanadi.  Maqolada huquqiy asoslar, zo‘ravonlik turlari, xavf omillari va profilaktik mexanizmlar tahlil qilingan.