BUXORO AMIRLIGINING MADANIY HAYOTIDA MAKTAB VA MADRASALARNING O‘RNI (XIX ASR OXIRI VA XX ASR BOSHLARI) - Shavqiddinov Doston Raxmiddin o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  XIX  asr  oxiri  va  XX  asr  boshlarida  Buxoro amirligining  madaniy  hayotida  maktab  va  madrasalarning  tutgan  o‘rni  yoritilgan. Ta’lim  tizimining  shakllanishi,  diniy  va  dunyoviy  bilimlarning  o‘qitilishi, madrasalarning  ilm-fan  markazi  sifatidagi  faoliyati  hamda  jadidchilik  harakatining ta’lim  sohasiga  ko‘rsatgan  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  an’anaviy  ta’lim tizimining afzalliklari va kamchiliklari, uning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan.