ISHLAB CHIQARISHDA MEHNAT MUHOFAZASINI RAQAMLASHTIRISH VA “VISION ZERO” KONSEPSIYASINI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Hasanova Yulduz Tal’atovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy ishlab chiqarish korxonalarida mehnat muhofazasi tizimini  raqamlashtirish,  innovatsion  texnologiyalar  hamda  sun’iy  intellekt  (AI) elementlarini joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Korxonalarda baxtsiz hodisalar va kasb  kasalliklarining  oldini  olishda  xalqaro  “Vision  Zero”  (Nol  qurbon) konsepsiyasining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  aqlli  shaxsiy  himoya vositalari (Smart PPE) va videoanalitika tizimlaridan foydalanish orqali ish joylarida xavfsizlik madaniyatini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.