KIMYO DARSLARIDA STEAM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA O‘QUVCHILARNING TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Shodiyeva Gulshan Dilmurodovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  zamonaviy  kimyo  ta’limida  STEAM  (Science,  Technology, Engineering,  Arts,  Mathematics)  texnologiyasini  qo‘llashning  ahamiyati  va metodologik asoslari yoritilgan. Kimyo darslarida o‘quvchilarning shunchaki nazariy bilimlarni  o‘zlashtirishi  emas,  balki  ularda  ilmiy  savodxonlik,  tanqidiy  fikrlash  va muammoli  vaziyatlarni  hal  etish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  masalalari  tahlil qilingan.  Maqolada  kimyo  fani  mavzularini  muhandislik  va  texnologiya  bilan integratsiya qilish orqali dars samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va dars ishlanmasi modeli (5E modeli asosida) taklif etilgan.