KASBIY TA’LIM TIZIMINING MAZMUNI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Soliyev Javohir Axad o‘g‘li; Vaqqosxon Boboyev Abbosovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada  kasbiy  ta’lim  tizimining  mazmuni,  maqsad  va  vazifalari hamda  uning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  yoritilgan.  Kasbiy  ta’limning  mehnat  bozori talablariga mos mutaxassislarni tayyorlashdagi ahamiyati, nazariy va amaliy bilimlar uyg‘unligi,  kompetensiyaviy  yondashuv  asosida  ta’lim  jarayonini  tashkil  etish masalalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  kasbiy  ta’lim  tizimini  rivojlantirishning zamonaviy yo‘nalishlari va istiqbollari ko‘rib chiqilgan.