PEDAGOGIK JARAYONNING MOHIYATI VA TARKIBIY QISMLARI - Soliyev Javohir Axad o‘g‘li,; Vaqqosxon Boboyev Abbosovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada pedagogik jarayonning mohiyati, maqsadi va asosiy tarkibiy qismlari  yoritilgan.  Pedagogik  jarayonning  ta’lim,  tarbiya  va  rivojlantirish funksiyalarining  o‘zaro  bog‘liqligi  hamda  yaxlit  tizim  sifatidagi  ahamiyati  tahlil qilingan.  Shuningdek,  pedagogik  jarayonning  subyektlari,  mazmuni,  metodlari, vositalari va natijalari haqida ma’lumot berilib, zamonaviy ta’lim jarayonida ularning tutgan o‘rni ochib berilgan.