KASBIY TA’LIMDA PEDAGOGIK JARAYONNI TASHKIL ETISH SHAKLLARI VA METODLARI - Soliyev Javohir Axad o‘g‘li,; Vaqqosxon Boboyev Abbosovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimida pedagogik jarayonni tashkil etishning asosiy shakllari va metodlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan an’anaviy va  innovatsion  o‘qitish  metodlari,  ularning  kasbiy  kompetensiyalarni shakllantirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  dars,  seminar,  amaliy mashg‘ulot, laboratoriya ishlari hamda mustaqil ta’lim kabi shakllarning o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Pedagogik jarayon samaradorligini oshirishda zamonaviy pedagogik  texnologiyalar  va  interfaol  metodlardan  foydalanish  masalalari  ko‘rib chiqilgan.