TERMINOLOGIK TIZIMNI SHAKLLANTIRISHDA DAVLAT TILI SIYOSATINING STRATEGIK AHAMIYATI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - ALIBAYEVA MASHXURA ABDUNABI QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  terminologik  tizimni  shakllantirish  va rivojlantirish  jarayonida  davlat  tili  siyosatining  strategik  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Davlat tilining ilmiy, texnik va ijtimoiy-siyosiy sohalardagi o‘rni hamda terminologik tizimning me’yorlashtirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda davlat tili siyosati  doirasida  amalga  oshirilayotgan  islohotlarning  milliy  terminologiya taraqqiyotiga  ta’siri,  yangi  terminlarni  yaratish  va  ularni  amaliyotga  joriy  etish jarayonlari  tahlil  etiladi.  Maqolada  terminologik  tizim  rivojlanishining  zamonaviy tendensiyalari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yuzasidan ilmiy xulosalar bayon qilingan.