OʻQUVCHILARGA PSIXOLOGIK MASLAHAT BERISH JARAYONIDA MULOQOT VA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TA’SIR MEXANIZMLARI - Tursunov Ramziddin Toshtemir oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  psixologik  maslahat  jarayonida  muloqotning  o‘rni  hamda ijtimoiy-psixologik ta’sir mexanizmlari tahlil qilingan. Psixologik maslahat jarayoni mijoz  va  psixolog  o‘rtasidagi  samarali  kommunikatsiyaga  asoslanib,  shaxsning emotsional  holatini  barqarorlashtirish,  muammolarni  anglash  va  ularni  hal  etishga yo‘naltirilgan. Maqolada empatiya, faol tinglash, ishonch, suggestiya va refleksiya kabi psixologik mexanizmlarning ahamiyati yoritilgan.