STRESSNING PSIXOLOGIK NAZARIYALARI VA ILMIY KONSEPSIYALARI - Turdiyev Shaxzod Davlat o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  stressning  psixologik  nazariyalari  va  ilmiy  konsepsiyalari tahlil  qilingan.  Stressning  mohiyati,  uning  kelib  chiqish  mexanizmlari,  shaxs psixikasiga  ta’siri  hamda  zamonaviy  psixologiyada  mavjud  asosiy  nazariy yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, stressni boshqarish va uning salbiy oqibatlarini kamaytirish bo‘yicha ilmiy qarashlar bayon etilgan.