NORDON NEFT FRAKSIYALARINING OLTINGUGURTLI BIRIKMALARI ASOSIDA KORROZIYAGA QARSHI SAMARALI INGIBITORLAR OLISH USULLARINI ISHLAB CHIQISH - Seybullaev Eynar Yesenbaevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  tadqiqot  nordon  neft  fraksiyalaridan  ajratib  olingan  tabiiy  oltingugurt saqlovchi  birikmalar  asosida  yuqori  samaradorlikka  ega  boʻlgan  korroziya ingibitorlarini  olish  usullarini  ishlab  chiqishga  bagʻishlangan.  Nordon  fraksiyalar tarkibidagi tioefirlar va sulfidlar sinfi modifikatsiyalanib, ularning metall sirtlaridagi adsorbsion hamda himoya xususiyatlari baholandi. Elektrokimyoviy polyarizatsiya va potensiodinamik  usullar  yordamida  olingan  ingibitorning  poʻlat  konstruksiyalarni vodorod  sulfidli  va  tuzli  destruktiv  muhitlarda  yemirilishdan  himoya  qilish mexanizmlari tahlil qilindi.