OILADA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHITNI SHAKLLANTIRISH HAMDA FARZAND TARBIYASINING NAZARIY VA AMALIY PSIXOLOGIK ASOSLARI - Bobonazarova Muqaddam Maxmudjanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada oilada sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishning nazariy va  amaliy  psixologik  asoslari  tahlil  qilingan.  Oilaviy  munosabatlarning  shaxs kamolotiga  ta’siri,  oila  a’zolari  o‘rtasidagi  samarali  muloqot,  o‘zaro  hurmat  va ishonchni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, sog‘lom oilaviy muhitni yaratishda ota-onalar, farzandlar va psixologik xizmatning o‘rni hamda amaliy tavsiyalar bayon etilgan.