FHDY ORGANLARI XODIMLARI SONINI BELGILASH VA TAKLIFLARNI KO‘RIB CHIQISH TARTIBI - Normatova Gulbahor, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish   Fuqarolik  holati  dalolatnomalarini  yozish  (FHDY)  organlari  aholiga  davlat xizmatlarini ko‘rsatishda muhim o‘rin tutadi. Mazkur organlarning samarali faoliyat yuritishi,  avvalo,  ularning  tashkiliy  tuzilmasi  va  xodimlar  sonining  hududlar ehtiyojlariga mos ravishda shakllantirilishiga bog‘liq. Shu sababli FHDY bo‘limlari hamda  FHDY  arxivlari  xodimlari  sonini  aniqlash  va  tasdiqlash  jarayoni  tegishli statistik va tahliliy ma’lumotlar asosida amalga oshiriladi.