GERBLI GUVOHNOMALARNI HISOBGA OLISH VA SAQLASH TARTIBINING HUQUQIY ASOSLARI - Tojiqulova Zahro, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish   Fuqarolik  holati  dalolatnomalari  asosida  beriladigan  gerbli  guvohnomalar fuqarolarning  shaxsiy,  oilaviy  va  mulkiy  huquqlarini  tasdiqlovchi  muhim  rasmiy hujjatlar  hisoblanadi.  Ushbu  hujjatlarning  qat’iy  hisobini  yuritish,  ularni  ishonchli saqlash  hamda  qonunchilik  talablariga  muvofiq  rasmiylashtirish  davlat  organlari faoliyatining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Gerbli guvohnomalarning muhofazasi va hisobi bilan bog‘liq talablarning bajarilishi hujjatlarning qalbakilashtirilishining oldini olish,  fuqarolarning  huquqlarini  himoya  qilish  va  davlat  xizmatlari  sifatini ta’minlashga xizmat qiladi.