TAKRORIY GUVOHNOMALAR BERISH TARTIBI VA ULARNI OLISHNING HUQUQIY ASOSLARI - Maxkamova Durdona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish   Fuqarolik holati dalolatnomalari fuqarolarning shaxsiy va oilaviy huquqlarini tasdiqlovchi muhim hujjatlar hisoblanadi. Tug‘ilganlik, nikoh tuzilganligi, nikohdan ajralganlik  va  o‘lim  haqidagi  guvohnomalar  fuqarolarning  huquq  va  manfaatlarini amalga oshirishda muhim ahamiyatga ega. Amaliyotda ushbu hujjatlarning yo‘qolishi, yaroqsiz holga kelishi yoki boshqa sabablarga ko‘ra takroriy guvohnoma olish zarurati yuzaga  keladi.  Shu  munosabat  bilan  takroriy  guvohnomalarni  berish  tartibi qonunchilik bilan aniq tartibga solingan.