MATN USTIDA ISHLASH ORQALI KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNING MANTIQIY TAFAKKURINI O‘STIRISH YO‘LLARI - Xolmurodova Umida Meylimurod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf ona tili va o‘qish savodxonligi darslarida matn bilan ishlashning o‘quvchilar mantiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi ochiq  va  yashirin  imkoniyatlari  tadqiq  etiladi.  Maqolada  matn  tahlili  jarayonida qo‘llaniladigan  interfaol  metodlar,  mantiqiy  savollar  tizimi  va  sabab-oqibat bog‘lanishlarini aniqlashga qaratilgan topshiriqlar tahlil qilingan. Shuningdek, kichik maktab  yoshidagi o‘quvchilarning  psixologik  xususiyatlaridan  kelib  chiqqan holda, matnning mantiqiy tuzilmasini o‘rganish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.