MAVZU: BOLALAR SPORTNING OMMAVIY TURLARIGA JALB ETISHNING TASHKILIY PEDAGOGIK SHART-SHAROITLAR - G'oyibov Shixnazar Faxriddin oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolalarni  sportning  ommaviy  turlariga  jalb etishning tashkiliy-pedagogik shart-sharoitlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  bolalar  jismoniy  faolligini  oshirish,  sog‘lom  turmush  tarzini shakllantirish  hamda  sportga  qiziqishni  rivojlantirishga  ta'sir  etuvchi  pedagogik omillar o‘rganildi. Shuningdek, ta’lim muassasalari, oila va mahalliy hamjamiyatning sport faoliyatini tashkil etishdagi o‘rni yoritildi. Tadqiqot natijalari bolalarni ommaviy sport turlariga samarali jalb qilish uchun integrallashgan tashkiliy-pedagogik modelni ishlab chiqish zarurligini ko‘rsatdi.