KASBIY TA’LIM MUASSASALARIDA ONA TILI FANINI O‘QITISHDA FUNKSIONAL SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Xazratqulova Hilolaxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  kasbiy  ta’lim  muassasalarida  ona  tili  fanini  o‘qitish jarayonida  talabalar  funksional  savodxonligini  rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy jihatlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida funksional savodxonlik shaxsning tilga  oid  bilimlarini  kundalik  hayot,  ijtimoiy  faoliyat  va  kasbiy  muhitda  samarali qo‘llay  olish  qobiliyatini  ifodalaydi.  Tadqiqot  davomida  ona  tili  fanining kommunikativ  kompetensiyalarni  shakllantirishdagi  o‘rni,  amaliy  yo‘naltirilgan topshiriqlarning  ahamiyati  hamda  innovatsion  pedagogik  texnologiyalardan foydalanish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  kasbiy  ta’lim  muassasalari talabalarida matn bilan ishlash, mustaqil fikrlash, muloqot madaniyati va yozma nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.