BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING AXBOROT MADANIYATINI KLASTERLI YONDASHUVLAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH FUNKSIYALARI - Merganov Shuxrat Meyliyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  bo‘lajak  o‘qituvchilarning  axborot madaniyatini klasterli yondashuvlar asosida rivojlantirishning pedagogik funksiyalari tahlil  qilinadi.  Unda  axborot  madaniyati  tushunchasining  mazmuni,  raqamli  ta’lim muhiti sharoitida bo‘lajak pedagoglardan talab  etiladigan kompetensiyalar, klasterli hamkorlikning oliy ta’lim, maktab, axborot-resurs markazi, metodik xizmat, mahalla va raqamli platformalar bilan bog‘liq imkoniyatlari yoritiladi.