QO’QON XONLIGIDA DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMI VA ISLOHOTLARINING HUQUQIY TAVSIFI - Aminova Zumradxon To’ychiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  Qo‘qon  xonligining  davlat  boshqaruvi  tizimi,  uning ma’muriy-hududiy tuzilishi, markaziy va mahalliy boshqaruv organlarining vakolatlari hamda  davlat  hokimiyatining  amalga  oshirilish  mexanizmlari  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  xonlik  davrida  amalga  oshirilgan  siyosiy,  ma’muriy  va  huquqiy islohotlarning  mazmun-mohiyati,  ularning  davlat  boshqaruvi  samaradorligini oshirishdagi  o‘rni  hamda  huquqiy  asoslari  yoritiladi.  Tadqiqot  natijasida  Qo‘qon xonligidagi  boshqaruv  tizimining  o‘ziga  xos  jihatlari  va  tarixiy-huquqiy  ahamiyati ochib beriladi.