UZUMNING EKSPORTBOP NAVLARIDA HOSIL YUKLAMASINI ME’YORLASHNING HOSILDORLIK VA MEVA SIFATIGA TA’SIRI - Mavlonov Bahodir Tursunovich,; Shamsiddinov Quvonchbek Azamatovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  uzumning  eksportbop  navlarida  hosil yuklamasini  me’yorlashning  hosildorlik  va  meva  sifati  ko‘rsatkichlariga  ta’siri o‘rganilgan.  Tadqiqotlar  natijasida  tok  tuplarida  hosil  yuklamasini  ilmiy  asosda boshqarish  hosilning  miqdor  va  sifat  ko‘rsatkichlarini  yaxshilashi,  mevalarning yirikligi,  qand  miqdori  va  tovarboplik  darajasini  oshirishi  aniqlangan.  Shuningdek, tokning  vegetativ  va  generativ  organlari  o‘rtasidagi  muvozanatni  saqlashda  hosil yuklamasini me’yorlash muhim agrotexnik tadbir ekanligi asoslab berilgan.