INTENSIV O‘RIK BOG‘LARIDA PAYVANDTAGLARNING DARAXT O‘SISHI VA HOSILDORLIGIGA TA’SIRI - Shavkat Isroilov,; Rajabov Doniyor Boboyorovich,; Yarashev Komiljon Naimjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  intensiv  o‘rik  bog‘larida  turli payvandtaglarning  daraxtlarning  o‘sishi,  rivojlanishi  va  hosildorligiga  ta’siri o‘rganilgan.  Tadqiqotlar  natijasida  payvandtag  tanlovi  daraxtning  vegetativ  o‘sishi, ildiz tizimi rivojlanishi, suv va oziqa moddalardan foydalanish samaradorligi hamda hosildorlik ko‘rsatkichlariga bevosita ta’sir etishi aniqlangan. Eng yaxshi agrobiologik natijalar kuchli o‘suvchi va moslashuvchan payvandtaglarda kuzatilgan.