KAOLINNING DISPERSLIGI VA ADSORBSION XOSSALARINI O‘RGANISH - Hotamov Xayrullo Shukrullo o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  kaolin  mineralining  dispersligi  va  adsorbsion  xossalari o‘rganilgan.  Kaolinning  zarracha  o‘lchamlari,  solishtirma  yuzasi  hamda  uning adsorbent sifatidagi samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari kaolinning yuqori disperslik darajasiga ega bo‘lganda adsorbsion faolligi ortishini ko‘rsatdi. Kaolinning ekologiya,  kimyo  va  neft-kimyo  sanoatida  adsorbent  sifatida  qo‘llash  istiqbollari yoritildi.