MATRITSANING FUNKSIYASI - Qosimov Abdullo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Musbat  aniqlangan  Blok  matritsalarni  Shur to’ldiruvchisi haqida  tushuncha  ,  Musbat  aniqlangan  matritsasini  qo’llash  , Musbat aniqlangan matritsasiga oid bir nechta teoremalar va misollar berildi.