TRAPETSIYAGA DOIR BA’ZI TEOREMALARNI ISBOTLASH - Jurayev Furqat Muhitdinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘rta maktab o‘tiladigan “Trapetsiya” mavzusini o‘quvchilarga  tushuntirishda  trapetsiya  elementlari  orasidagi  munosabatlarni aniqlashning  yangicha  usullari  tavsiya  etilgan.  Jumladan,  trapetsiyaning  tomonlari, diagonallari  va  balandligi  orasidagi  munosabatlar  umumiy  hollarda  ko‘rsatiladi  va olingan asosiy natijalar isbotlanib, matematik formulalar bilan mustahkamlanadi.