HOSILA YORDAMIDA BIR O‘ZGARUVCHILI FUNKSIYANI TEKSHIRISH - Jurayev Furqat Muhitdinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Funktsiya dinamikasi, funktsiya grafigining qavariqlik va botiqlik qismlari,  egilish  nuqtasi,  funktsiyani  tekshirish,  asiptota,  Lopital  qoidasi,  ishlab chiqarish  xarajatlari,  ishlab  chiqarish  limitik  xarajati,  savdo  limitik  pul  mablag’i, funktsiya egiluvchanligi, argument va funktsiyaning nisbiy orttirmalari, nisbiy hosila, nisbiy  egiluvchanlik,  ikkita  funktsiya  ko’paytmasi  va  nisbati  egiluvchanliklari, talabning narxga nisbtan egiluvchanligi, talabning daromadga nisbatan egiluvchanligi, taklifning narxga nisbatan egiluvchanligi, to’la va o’rtacha xarajatlar egiluvchanliklari.