KVADRATIK FORMALARLARNING AMALIY TADBIQLARI - Mamatova Nilufar Husenovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ko‘p  o‘lchovli  fazolarda  chiziqli  algebra  va matematik analizning muhim tarkibiy qismi bo‘lgan kvadratik formalar tushunchasi tadqiq  etilgan.  Maqolada  kvadratik  formalarning  simmetrik  matritsalar  orqali ifodalanishi,  chiziqli  almashtirishlar  ta’sirida  ularning  o‘zgarishi  va  kanonik ko‘rinishga keltirilishi bayon etilgan. Shuningdek, kvadratik formalarning musbat va manfiy  aniqlanganlik  shartlari  hamda  ularni  tekshirishda  Silvestr  mezonining (teoremasining)  qo‘llanilishi  tahlil  qilingan.  Tizimli  tahlillar  asosida  inersiya qonunining matematik mohiyati yoritib berilgan.