MATRITSA RANGINING AMALIY TATBIQLARI VA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAGI O‘RNI - Mamatova Nilufar Husenovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  chiziqli  algebraning  fundamental tushunchalaridan  biri  bo‘lgan  matritsa  rangining  amaliy  va  texnikaviy  sohalardagi tatbiqlari  tadqiq  etilgan.  Matritsaning  chiziqli  erkli  satrlari  va  ustunlari  sonini ifodalovchi ushbu tushunchaning chiziqli tenglamalar sistemalarini yechish, iqtisodiy modellashtirish,  raqamli  tasvirlarga  ishlov  berish,  mashinali  o‘qitish  va  kodlash nazariyasidagi o‘rni misollar orqali yoritilgan.