AYOLLAR HUQUQLARINI TA’MINLASHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING HUQUQIY IMKONIYATLARI - Toshmamatova Shaxrizoda Dilmurod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  ayollar  huquqlarini  ta’minlash  jarayonida raqamli texnologiyalarning huquqiy imkoniyatlari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada  elektron  hukumat  tizimlari,  onlayn  murojaat  platformalari,  raqamli identifikatsiya  vositalari  hamda  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining ayollarning  huquq  va  erkinliklarini  himoya  qilishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Maqolada raqamli  texnologiyalar  orqali  ayollarning  davlat  xizmatlaridan  foydalanish imkoniyatlarini  kengaytirish,  huquqiy  axborotlarga  erkin  kirishini  ta’minlash  va gender tengligini mustahkamlash masalalari ko‘rib chiqilgan.