O’ZBEKISTONNING ONALIK VA BOLALIKNI MUHOFAZA QILISH TIZIMI DOIRASIDA GERMANIYA BILAN XALQARO HAMKORLIGI - Tirkasheva Dinora O’ktam qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mustaqillik  yillarida  aholi  salomatligini  yaxshilash,  onalar  va bolalar  oʻlimini  kamaytirish,  tibbiy  xizmatlar  sifatini  oshirish,  160  ming  yevro miqdorida  insonparvarlik  yordami,  zamonaviy  PZR  laboratoriyalari,  diagnostika jihozlari, COVID-19dan himoyalanish vositalari, lmiy-tadqiqot muassasasi — Robert Kox instituti va mashhur “Sharite” klinikasi mutaxassislari bilan yaqindan hamkorlik oʻrnatilishi ham tibbiyot sohasidagi aloqalarni yangi bosqichga koʻtarish, “Germaniya —Oʻzbekiston  tibbiy  konsultativ-diagnostika  markazi”  tashkil  etilishi,  Friedensdorf International” xalqaro xayriya tashkiloti koʻmagida uyushtirilayotgan insonparvarlik aksiyasi,  nemis  kompaniyasi  —  SAP  bilan  hamkorlikda  mamlakatimiz  sogʻliqni saqlash tizimini raqamlashtirishga qaratilgan yirik loyiha, Germaniyaning Globogate Concept AG konserni o‘rtasida hamkorlik shartnomasi