QARINDOSHLIK MUNOSABATLARINING VERBAL IFODASI: O‘ZBEK VA NEMIS TILLARIDA MUROJAAT BIRLIKLARI TAHLILI - Usmanova Farangiz Ilhombek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  o‘zbek  va  nemis  xalqlarining  qarindoshlik munosabatlaridagi murojaat birliklari va ularning lingvomadaniy xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Qarindoshlik atamalarining turli xil ijtimoiy va madaniy kontekstlarda ishlatilishi, ularning madaniy ahamiyati va tilga ko‘chgan ijtimoiy kodlari, shuningdek, zamonaviy  oilaviy  muloqotdagi  o‘zgarishlari  aniq  misollar  yordamida  yoritiladi. Shuningdek, maqolada o‘zbek va nemis oilasidagi muomala madaniyati, hurmat va yaqinlik darajasining til vositalarida qanday ifodalanishi chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari qarindoshlik atamalarining jamiyatdagi ijtimoiy rolini, shuningdek, milliy identifikatsiyada tutgan o‘rni va ularning zamonaviy oila kommunikatsiyasidagi ahamiyatini ochib beradi.