O‘QUVCHILARDA DEVIANT XULQ-ATVORNING SHAKLLANISH OMILLARI VA UNI KORREKSIYA QILISHNING NAZARIY HAMDA AMALIY ASOSLARI - Gaparova Umida Abdurashidovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  deviant  xulq-atvorning  shakllanishiga  ta’sir etuvchi  biologik,  psixologik  va  ijtimoiy  omillar  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan. Shuningdek, deviant xulq-atvorning oldini olish, uni korreksiya qilishning nazariy va amaliy asoslari, maktab psixologi, pedagoglar hamda ota-onalarning hamkorlikdagi faoliyati yoritilgan.