O‘QUVCHILARDA DESTRUKTIV XULQ-ATVORNI SHAKLLANTIRUVCHI XAVF OMILLARINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TAHLILI - Shaynayev Ruslan Eshqobilovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda destruktiv xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi  ijtimoiy  va  psixologik  xavf  omillari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Oilaviy muhit,  tengdoshlar  ta’siri,  ta’lim  muhiti,  ommaviy  axborot  vositalari  va  raqamli texnologiyalarning o‘quvchilar xulq-atvoriga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, destruktiv xulq-atvorning  oldini  olish  va  uni  korreksiya  qilishda  maktab  psixologi,  pedagog hamda ota-onalar hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan.