PEDAGOGLAR KASBIY FAOLIYATIDA PSIXOLOGIK MUAMMOLARNING KELIB CHIQISH OMILLARI VA ULARNI BARTARAF ETISHNING NAZARIY HAMDA AMALIY ASOSLARI - Turdiyeva Ma'mura Abdivasiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  pedagoglar  kasbiy  faoliyatida  uchraydigan  psixologik muammolar, ularning kelib chiqish omillari hamda bartaraf etishning nazariy va amaliy asoslari  yoritilgan.  O‘qituvchining  emotsional  zo‘riqishi,  kasbiy  stress,  “burnout” sindromi, kommunikativ qiyinchiliklar va ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilingan. Shuningdek,  pedagoglarning  psixologik  barqarorligini  oshirish  va  kasbiy samaradorligini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.